Ventileren
Installateurs
Ventilatie-units systeem C Ventilatie-units systeem D Vraaggestuurd D-systeem Decentrale woningventilatie Kanalensystemen Roosters

Brink Renovent Excellent 180

Renovent Excellent 180

De Renovent Excellent 180, met een ventilatiecapaciteit van 180, is ontworpen om tegemoet te komen aan de steeds verder aangescherpte eisen ten aanzien van installatiegeluid en energieverbruik. Het vernieuwde ontwerp resulteert in een aanzienlijk lager geluidsniveau en een energieverbruik dat 40% verlaagd is t.o.v. het vorige model. Afhankelijk van de aansluitmogelijkheden op uw project leveren wij u een toestel in één van de 3 volgende uitvoeringen: vier luchtaansluitingen boven, twee aansluitingen boven en twee onder of drie aansluitingen boven en één onder, met telkens een linkse of rechtse uitvoering.

Hoogwaardige kunststof warmtewisselaar

??show hires image??
??show hires image??

De speciale kunststof warmtewisselaar, die uniek is voor dit toestel, heeft een rendement tot 95%. Dit wil zeggen dat tot 95% van de warmte aanwezig in de afgevoerde lucht wordt gerecupereerd in de toegevoerde lucht. Hierdoor is naverwarming van de lucht niet meer nodig. Deze warmtewisselaar is van het type tegenstroom met een nog grotere overdrachtsoppervlakte dan bij zijn voorganger, waardoor het drukverlies in de wisselaar aanzienlijk vermindert. De verschillende platen zijn door middel van hoog frequente lastechniek met elkaar verbonden, waardoor geen schadelijke lijmdampen in de luchtstroom kunnen komen.

Constant flow ventilatoren

De constant flow ventilatoren zijn van het type EC (Electronic Controlled). In de gekozen ventilatiestand houden deze ventilatoren onder alle omstandigheden het gekozen luchtdebiet constant, waardoor inregelen van de groep overbodig wordt, zelfs wanneer de filters vervuilen. Door het steeds leveren van het benodigde luchtdebiet wordt de luchtkwaliteit in uw woning ten allen tijde gegarandeerd.

Uniek is dat de Renovent Excellent het ‘constant flow-principe’ heeft weten te combineren met de meest stille en energiezuinige EC-ventilatoren met achterovergebogen schoepen (gepatenteerd).

Constante filtering van het toestel

De toestellen zijn voorzien van twee standaardfilters die eenvoudig verwijderbaar zijn via de deur aan de voorzijde van het toestel. Dit gebeurt zonder nood aan een schroevendraaier. De filters halen 95% van het stof uit de lucht. Optioneel is een hoogwaardige pollenfilter verkrijgbaar in de verse luchtname voor mensen met gevoelige luchtwegen. Een handige led op de bedrade afstandsbediening geeft u een filterindicatie wanneer de filter vervuild is en reiniging of vervanging gewenst is.

??show hires image??

Wandbediening met weekprogramma

De wandbediening met weekprogramma is simpel, eenvoudig, effectief en doeltreffend. U kan kiezen tussen 7 verschillende talen, makkelijk de debieten aanpassen, een weekprogramma instellen alsook de foutcodes uitlezen.

??show hires image??

Vraagsturing

De Renovent Excellent kan op de gebruikelijke wijze door middel van een 4-standenschakelaar met filterindicatie of draadloze afstandsbediening worden geregeld. Door toepassing van de Brink bedienmodule met tijdschakelklok, relatieve vochtigheidssensor of CO2-sensoren kan de ventilatie automatisch worden geregeld.

Enkele specifieke kenmerken

  • Ventilatiedebiet 180 m³/h
  • Zeer stille werking
  • 40% minder energieverbruik
  • Unieke combinatie van achterover gebogen schoepen en constant flow ventilatoren
  • Optionele digitale wandbediening met weekprogramma
  • Leverbaar in een linker-en rechteruitvoering
  • Leverbaar met 4 bovenaansluitingen of 2 boven/2 onderaansluitingen
  • Voorbereid op het E-bussysteem
  • Getest volgens EN308 en EN13141-7

Technische specificaties

Toesteltype

Excellent 180

Ventilatiedebiet bij 150 Pa

m³/h

180
Maximaal vermogenW73

Geluidsvermogen kastuitstraling

dB(A)

48

Type motor

 DC

Automatische regeling

 Nee

Type bypass

 Geen bypass

Rendement volgens EN308

%

75

Voorverwarmer

W

Geen voorverwarmer

Afmetingen kanaalaansluitingen

mmØ 125

H x D x L

mm600 x 560 x 302

Luchtfilter

 

G3-filter (optie F6)

Gewicht

kg25
??show hires image??

 

1: naar de woning 2: naar buiten 3: van de woning

4: van buiten 5: elektrische aansluiting 6: condensafvoer

Downloads

DucoBox Silent
Afwerkingsroosters
Brink Renovent Excellent 300/400/450

Momentje a.u.b.

Momentje a.u.b.