Ventileren
Installateurs
Ventilatie-units systeem C Ventilatie-units systeem D Vraaggestuurd D-systeem Decentrale woningventilatie Kanalensystemen Roosters

Brink Renovent Excellent 300/400/450

Renovent Excellent 300/400/450

De Renovent Excellent, met een ventilatiecapaciteit van 300, 400 en 450 m³/h, is ontworpen om tegemoet te komen aan de steeds verder aangescherpte eisen ten aanzien van installatiegeluid en energieverbruik. Het vernieuwde ontwerp resulteert in een aanzienlijk lager geluidsniveau en een energieverbruik dat 40% verlaagd is t.o.v. het vorige model. Afhankelijk van de aansluitmogelijkheden op uw project leveren wij u een toestel in één van de 3 volgende uitvoeringen: vier luchtaansluitingen boven, twee aansluitingen boven en twee onder of drie aansluitingen boven en één onder, met telkens een linkse of rechtse uitvoering.

Hoogwaardige kunststof warmtewisselaar

??show hires image??
??show hires image??

De speciale kunststof warmtewisselaar, die uniek is voor dit toestel, heeft een rendement tot 95%. Dit wil zeggen dat tot 95% van de warmte aanwezig in de afgevoerde lucht wordt gerecupereerd in de toegevoerde lucht. Hierdoor is naverwarming van de lucht niet meer nodig. Deze warmtewisselaar is van het type tegenstroom met een nog grotere overdrachtsoppervlakte dan bij zijn voorganger, waardoor het drukverlies in de wisselaar aanzienlijk vermindert. De verschillende platen zijn door middel van hoog frequente lastechniek met elkaar verbonden, waardoor geen schadelijke lijmdampen in de luchtstroom kunnen komen.

Constant flow ventilatoren

De constant flow ventilatoren zijn van het type EC (Electronic Controlled). In de gekozen ventilatiestand houden deze ventilatoren onder alle omstandigheden het gekozen luchtdebiet constant, waardoor inregelen van de groep overbodig wordt, zelfs wanneer de filters vervuilen. Door het steeds leveren van het benodigde luchtdebiet wordt de luchtkwaliteit in uw woning ten allen tijde gegarandeerd.

Uniek is dat de Renovent Excellent het ‘constant flow-principe’ heeft weten te combineren met de meest stille en energiezuinige EC-ventilatoren met achterovergebogen schoepen (gepatenteerd).

Standaard bypass

De Renovent Excellent 300 en 400 zijn standaard voorzien van een bypass voor wanneer warmteterugwinning niet gewenst is omwille van warmere buitentemperaturen. Hierbij wordt de koelere buitenlucht rechtstreeks in de woning geblazen om de warmere binnenlucht af te koelen. Dit principe wordt free-cooling genoemd en gebeurt voornamelijk 's nachts tijdens de zomer. De bypass werkt geheel automatisch op basis van de gemeten binnen- en buitentemperatuur.

Constante filtering van het toestel

De toestellen zijn voorzien van twee standaardfilters die eenvoudig verwijderbaar zijn via de deur aan de voorzijde van het toestel. Dit gebeurt zonder nood aan een schroevendraaier. De filters halen 95% van het stof uit de lucht. Optioneel is een hoogwaardige pollenfilter verkrijgbaar in de verse luchtname voor mensen met gevoelige luchtwegen. Een handige led op de bedrade afstandsbediening geeft u een filterindicatie wanneer de filter vervuild is en reiniging of vervanging gewenst is.

??show hires image??

Intelligente vorstregeling

Om invriezen van de warmtewisselaar onder zeer koude buitencondities te voorkomen, wordt een intelligente vorstregeling met traploze voorverwarmer toegepast. Temperatuursensoren bewaken de condities van de warmtewisselaar en schakelen de voorverwarmer alleen in indien noodzakelijk. Hierdoor kan de ventilatiebalans behouden worden, waardoor het nodige verwarmingsvermogen in de woning veel lager blijft in vergelijking met het principe waarmee de woning in onbalans gebracht wordt (het aftoeren en stoppen van de toevoerventilator). 

Wandbediening met weekprogramma

De wandbediening met weekprogramma is simpel, eenvoudig, effectief en doeltreffend. U kan kiezen tussen 7 verschillende talen, makkelijk de debieten aanpassen, een weekprogramma instellen alsook de foutcodes uitlezen.

??show hires image??

Vraagsturing

De Renovent Excellent kan op de gebruikelijke wijze door middel van een 4-standenschakelaar met filterindicatie of draadloze afstandsbediening worden geregeld. Door toepassing van de Brink bedienmodule met tijdschakelklok, relatieve vochtigheidssensor of CO2-sensoren kan de ventilatie automatisch worden geregeld.

Enthalpiewisselaar

Voor de Renovent Excellent 400 en 300 is een enthalpiewisselaar als accessoire leverbaar. Met dit type wisselaar wordt een deel van het afgevoerde vocht uit de woning overgedragen aan de toevoerlucht naar de woning. Dit is mogelijk omdat de wisselaar is voorzien van een speciaal membraamfolie dat ervoor zorgt dat de toe- en afvoerlucht volledig gescheiden blijven, maar er wel vocht kan worden overgedragen tussen beide luchtstromen. Het resultaat is een comfortabeler binnenklimaat waarbij de relatieve luchtvochtigheid gemiddeld 3 tot 5% hoger is dan met een conventionele warmtewisselaar.

Enkele specifieke kenmerken

 • Ventilatiedebiet 180, 300, 400 en 450 m³/h
 • Zeer stille werking
 • 40% minder energieverbruik
 • Unieke combinatie van achterover gebogen schoepen en constant flow ventilatoren
 • Standaard bypass
 • Optionele digitale wandbediening met weekprogramma
 • Intelligente vorstregeling met standaard voorverwarmer
 • Leverbaar in een linker-en rechteruitvoering
 • Leverbaar met 4 bovenaansluitingen of 2 boven/2 onderaansluitingen
 • Voorbereid op het E-bussysteem
 • Getest volgens EN308 en EN13141-7

Technische specificaties

Toesteltype

Excellent 300

Excellent 400

Excellent 450

Ventilatiedebiet bij 150 Pa

m³/h

300

400

450
Maximaal vermogenW8597222

Geluidsvermogen kastuitstraling

dB(A)

50

53,5

54,5 @ 400 m³/h

Type motor

 

DC

DC

DC

Automatische regeling

 

Nee

JaJa

Type bypass

 

Volledige zomer bypass

Volledige zomer bypass

Volledige zomer bypass

Rendement volgens EN308

%

78

78% @ 422 m³/h

77% @ 150 m³/h

Voorverwarmer

W

Traploos 0-1000

Traploos 0-1000

Traploos 0-1000

Afmetingen kanaalaansluitingen

mm

Ø 160

Ø 180

Ø 180

H x D x L

mm

765 x 677 x 564

765 x 677 x 564

765 x 677 x 564

Luchtfilter

 

2 x G3 - filter (optioneel F7-filter voor toevoer)

2 x G3-filter (optioneel F7-filter voor toevoer)

2 x G3-filter (optioneel F7-filter voor toevoer)

Gewicht

kg

38

38

38
??show hires image??

 

1: naar de woning 2: naar buiten 3: van de woning

4: van buiten 5: elektrische aansluiting 6: condensafvoer

DucoBox Silent
Brink Renovent Excellent 300/400/450
Afwerkingsroosters

Momentje a.u.b.

Momentje a.u.b.