Ventileren
Installateurs
Ventilatie-units systeem C Ventilatie-units systeem D Vraaggestuurd D-systeem Decentrale woningventilatie Kanalensystemen Roosters

Brink Renovent Sky

Nieuwe Renovent Sky

De Renovent Sky, met een ventilatiecapaciteit van 300 m³/h, is ontworpen om tegemoet te komen aan de steeds verder aangescherpte eisen ten aanzien van installatiegeluid en energieverbruik. Dit toestel is ontworpen op basis van de techniek van de Renovent Excellent. Het vernieuwde ontwerp resulteert in een aanzienlijk lager geluidsniveau en een energieverbruik dat 15% verlaagd is tegenover de Renovent HR Medium. Doordat de Renovent Sky aan het plafond wordt gemonteerd, neemt het toestel geen ruimte in in de opstellingsruimte. Hierdoor is het toestel ook uitermate geschikt voor plaatsing in kleinere woningen waar de ruimte voor een wandtoestel ontbreekt. Vanwege de geringe hoogte van 310 mm kan het toestel makkelijk boven een systeemplafond worden gemonteerd. Het toestel is met de meegeleverde beugels ook zeer geschikt voor wandmontage.

Hoogwaardige kunststof warmtewisselaar

??show hires image??
??show hires image??

De speciale kunststof warmtewisselaar, die uniek is voor dit toestel, heeft een rendement tot 95%. Dit wil zeggen dat tot 95% van de warmte aanwezig in de afgevoerde lucht wordt gerecupereerd in de toegevoerde lucht. Hierdoor is naverwarming van de lucht niet meer nodig. Deze warmtewisselaar is van het type tegenstroom met een nog grotere overdrachtsoppervlakte dan bij zijn voorganger, waardoor het drukverlies in de wisselaar aanzienlijk vermindert. De verschillende platen zijn door middel van hoog frequente lastechniek met elkaar verbonden, waardoor geen schadelijke lijmdampen in de luchtstroom kunnen komen.

Constant flow ventilatoren

De constant flow ventilatoren zijn van het type EC (Electronic Controlled). In de gekozen ventilatiestand houden deze ventilatoren onder alle omstandigheden het gekozen luchtdebiet constant, waardoor inregelen van de groep overbodig wordt, zelfs wanneer de filters vervuilen. Door het steeds leveren van het benodigde luchtdebiet wordt de luchtkwaliteit in uw woning ten allen tijde gegarandeerd.

Uniek is dat de Renovent Excellent het ‘constant flow-principe’ heeft weten te combineren met de meest stille en energiezuinige EC-ventilatoren met achterovergebogen schoepen (gepatenteerd).

Standaard bypass

De Renovent Sky is standaard voorzien van een bypass wanneer warmteterugwinning niet gewenst is omwille van warmere buitentemperaturen. Hierbij wordt de koelere buitenlucht rechtstreeks in de woning geblazen om de warmere binnenlucht af te koelen. Dit principe wordt free-cooling genoemd en gebeurt voornamelijk 's nachts tijdens de zomer. De bypass werkt geheel automatisch op basis van de gemeten binnen- en buitentemperatuur.

Constante filtering van het toestel

De toestellen zijn voorzien van twee standaardfilters die eenvoudig verwijderbaar zijn via de onderzijde van het toestel. Dit gebeurt zonder nood aan een schroevendraaier. De filters halen 95% van het stof uit de lucht. Optioneel is een hoogwaardige pollenfilter verkrijgbaar in de verse luchtname voor mensen met gevoelige luchtwegen. Een melding op de digitale wandbediening geeft u een filterindicatie aan wanneer de filter vervuild is en reiniging of vervanging gewenst is.

??show hires image??

Intelligente vorstregeling

Om invriezen van de warmtewisselaar onder zeer koude buitencondities te voorkomen, wordt een intelligente vorstregeling met optionele traploze voorverwarmer toegepast. Temperatuursensoren bewaken de condities van de warmtewisselaar en schakelen de voorverwarmer alleen in indien noodzakelijk. Hierdoor kan de ventilatiebalans behouden worden, waardoor het nodige verwarmingsvermogen in de woning veel lager blijft in vergelijking met het principe waarmee de woning in onbalans gebracht wordt (het aftoeren en stoppen van de toevoerventilator). 

Wandbediening met weekprogramma

??show hires image??

Vanwege de montage boven het verlaagd plafond is het inregelen op de Renovent Sky zelf niet mogelijk. Daarvoor werd er een nieuwe wandbediening ontwikkeld. De bediening is simpel, eenvoudig, effectief en doeltreffend. U kan kiezen tussen 6 verschillende talen, makkelijk de debieten aanpassen, een weekprogramma instellen alsook de foutcodes uitlezen.

Regelmogelijkheden

De basisinstellingen van de Renovent Sky kunnen via de standaard meegeleverde bedienmodule worden ingesteld. Met de ingebouwde tijdschakelfunctie kan de ventilatiebehoefte per dag/week/weekend worden ingesteld. Aanvullend kunnen één of meerdere 4-standenschakelaars, draadloze RF-bedieningen of een vochtsensor worden aangesloten.

Enthalpiewisselaar

Voor de Renovent Sky 300 is een enthalpiewisselaar als accessoire leverbaar. Met dit type wisselaar wordt een deel van het afgevoerde vocht uit de woning overgedragen aan de toevoerlucht naar de woning. Dit is mogelijk omdat de wisselaar is voorzien van een speciaal membraamfolie dat ervoor zorgt dat de toe- en afvoerlucht volledig gescheiden blijven, maar er wel vocht kan worden overgedragen tussen beide luchtstromen. Het resultaat is een comfortabeler binnenklimaat waarbij de relatieve luchtvochtigheid gemiddeld 3 tot 5% hoger is dan met een conventionele warmtewisselaar.

Enkele specifieke kenmerken

  • Ventilatiedebiet 150 en 300 m³/h
  • Standaard met digitale wandbediening met weekprogramma
  • Zeer stille werking
  • 15% minder energieverbruik
  • Unieke combinatie van achterover gebogen schoepen en constant flow ventilatoren
  • Standaard bypass
  • Intelligente vorstregeling met optionele voorverwarmer
  • Lage inbouwhoogte van 31 cm
  • Plus versie met mogelijkheid tot aansluiting van naverwarmer, CO2-meter en vochtigheidsvoeler
  • Getest volgens EN308 en EN13141-7

 

Technische specificaties

ToesteltypeSky 150 

Sky 300

Ventilatiedebiet bij 150 Pa

m³/h

Max 150

Max 300

Eigen geluid

dB(A)

38 bij 105 m3/h en 50 Pa

40 bij 150 m3/h en 67 Pa

Type motor

 DC

DC

Automatische regeling

 Neen

Neen

Type bypass

 Volledige zomer bypass

Volledige zomer bypass

Maximaal vermogen ventilator

W

72

85

Rendement volgens EN308

%

78% bij 150 m3/h

78% bij 300 m3/h

Voorverwarmer

WTraploos 0-1000

Niet aanwezig

Afmetingen kanaalaansluitingen  mm4 x dia 125

4 x dia 150/1960

H x D x Lmm1000 x 660 x 198

1185 x 644 x 310

Luchtfiltering 2 x G4 – filter (optioneel F7-filter voor toevoer)

2 x G4 - filter (optioneel F7-filter voor toevoer)

Gewichtkg24,5

37

??show hires image??

1: naar de woning 2: naar buiten 3: van de woning

4: van buiten 5: elektrische aansluiting 6: condensafvoer

Afwerkingsroosters
DucoBox Silent
Brink Renovent Excellent 300/400/450

Momentje a.u.b.

Momentje a.u.b.