Ventileren
Installateurs
Ventilatie-units systeem C Ventilatie-units systeem D Vraaggestuurd D-systeem Decentrale woningventilatie Kanalensystemen Roosters

Kanalensystemen

Metalen spiraalkokers SD

De ronde metalen kokers zijn speciaal voorzien voor ventilatie toepassingen.

Door de gladde binnenzijde hebben ze een lage tegendruk wat het opgenomen elektrisch vermogen van de ventilatieunits ten goede komt. Het is steeds verplicht kanalen naar buiten toe goed te isoleren om condensatie te voorkomen.

 

Het gebruik van hulpstukken met rubber komt de luchtdichtheid van de installatie ten goede.

 

Leg het kanalentracée zo vroeg mogelijk op de werf en voorzie voldoende ruimte. Zo moet er rekening gehouden worden met uitsparing voor de doorboringen van de plafondroosters, alsook plaats voor de stijgleidingen.

??show hires image??

Flexibele kanalen Sonoflex

??show hires image??

De flexibele kanalen Sonoflex hebben het grote voordeel dat ze gemakkelijk te gebruiken zijn. Door 25 mm isolatie heeft deze flexibel een goede thermische isolatie. Doordat de binnenslang geperforeerd is, is de Sonoflex geluiddempend waardoor deze het gebruik van een geluidsdemper kan vervangen.

 

Deze kanalen veroorzaken wel een grote tegendruk, wat het energieverbruik van de warmteterugwinningseenheid niet ten goed komt. Dit wil zeggen dat de afstanden en zeker de bochten moeten beperkt worden in de flexibele leidingen.

Geïsoleerde kanalen

ISDR is een innovatief en duurzaam geïsoleerd leidingsysteem. Deze hoogwaardige oplossing is ontwikkeld om te kunnen voldoen aan de steeds hogere eisen, ten aanzien van thermische isolatie en geluidsniveau in leefruimten, die gesteld worden aan luchttechnische installaties met warmteterugwinning.

??show hires image??
??show hires image??

Downloads

DucoBox Silent
Brink Renovent Excellent 300/400/450
Afwerkingsroosters

Momentje a.u.b.

Momentje a.u.b.